Našlapujete už nějakou dobu okolo manga, ale ještě jste se toto exotické ovoce neodvážili koupit? Klidně můžete! V seriálu Tipy a triky vám poradíme, jak ho skladovat, loupat a jak si doma připravit čatní – skvělou omáčku inspirovanou indickou kuchyní. Nechybí názorná ukázka jak na to ve videu.
Jak mango skladovat?
Pokud je mango zralé manga bývá obvykle označeno v obchodech často označené nápisem: „Ready to eat”. Takové mango můžeme ihned spotřebovat.
V případě, že se mango chystáme spotřebovat až za nějakou dobu, může nám dozrát doma. A co k tomu budeme potřebovat?
Papírový sáček a jablko – mango vložíme do sáčku a přidáme jablko, které proces zrání urychlí. POZOR! Mangu nesvědčí nízké teploty, nedávejme ho tedy do lednice – pokojová teplota je ideální.
Jak mango nejlépe oloupat?
Z manga se konzumuje především dužina, která je ukryta pod slupkou. V případě, že budeme připravovat smoothie, můžeme udělat výjimku a dát do něj i pár kousků manga se slupkou.
V případě, že se chystáme mango přidat do salátu, nebo ho konzumovat samotné, doporučujeme ho oloupat a rozpůlit. Následně odstraníme pecku a mango nakrájíme na tenké plátky.
Čatní z manga
Původ čatní hledejme v indické kuchyni, ve které je běžnou součástí mnoha pokrmů. A jak čatní vypadá? Jedná se o hustou omáčku,...
Recept - suroviny a postupProč jíst mango?
Mango se řadí mezi velmi výživné ovoce. Dodá nám antioxidanty, železo, vápník, vitamíny i vlákninu. A co to pro naše tělo znamená?
- Pomáhá udržovat správné hladiny cholesterolu v těle.
- Jedná se o účinného pomocníka při hubnutí.
- Preventivně působí proti očním nemocem.
- Posiluje imunitní systém.
- Pomáhá v boji proti depresím.
- Zlepšuje paměť a koncentraci.
- Zvyšuje potenci.
A co víc? Uzrálé a šťavnaté mango výborně chutná!