Tipy a triky: Jak správně skladovat mango a vytvořit z něj fantastické čatní

Našlapujete už nějakou dobu okolo manga, ale ještě jste se toto exotické ovoce neodvážili koupit? Klidně můžete! V seriálu Tipy a triky vám poradíme, jak ho skladovat, loupat a jak si doma připravit čatní – skvělou omáčku inspirovanou indickou kuchyní. Nechybí názorná ukázka jak na to ve videu.

Jak správně skladovat mango

Jak mango skladovat?

Pokud je mango zralé manga bývá obvykle označeno v obchodech často označené nápisem: „Ready to eat”. Takové mango můžeme ihned spotřebovat.
V případě, že se mango chystáme spotřebovat až za nějakou dobu, může nám dozrát doma. A co k tomu budeme potřebovat?
Papírový sáček a jablko – mango vložíme do sáčku a přidáme jablko, které proces zrání urychlí. POZOR! Mangu nesvědčí nízké teploty, nedávejme ho tedy do lednice – pokojová teplota je ideální.

Jak mango nejlépe oloupat?

Z manga se konzumuje především dužina, která je ukryta pod slupkou. V případě, že budeme připravovat smoothie, můžeme udělat výjimku a dát do něj i pár kousků manga se slupkou.
V případě, že se chystáme mango přidat do salátu, nebo ho konzumovat samotné, doporučujeme ho oloupat a rozpůlit. Následně odstraníme pecku a mango nakrájíme na tenké plátky.

Čatní z manga

Čatní z manga

Původ čatní hledejme v indické kuchyni, ve které je běžnou součástí mnoha pokrmů. A jak čatní vypadá? Jedná se o hustou omáčku,...

Recept - suroviny a postup

Proč jíst mango?

Mango se řadí mezi velmi výživné ovoce. Dodá nám antioxidanty, železo, vápník, vitamíny i vlákninu. A co to pro naše tělo znamená?

  • Pomáhá udržovat správné hladiny cholesterolu v těle.
  • Jedná se o účinného pomocníka při hubnutí.
  • Preventivně působí proti očním nemocem.
  • Posiluje imunitní systém.
  • Pomáhá v boji proti depresím.
  • Zlepšuje paměť a koncentraci.
  • Zvyšuje potenci.

A co víc? Uzrálé a šťavnaté mango výborně chutná!

Co dělat v případě, že nám během vaření v kuchyni vznikne nějaký plastový odpad? Pokud není mastný, či jinak znečištěný, vyhodíme ho do žlutého kontejneru.
Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Tipy a triky do kuchyně". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*