Také milujete avokádo? Ve videu přinášíme praktické rady, jak z něj odstranít pecku, zabránít jeho zhnědnutí a také přidáme tip na zdravý recept. Jdeme na to.
Avokádo
Avokádo je superpotravina, která blahodárně působí na naše zdraví i krásu. Obsahuje velké množství draslíku, nenasycených mastných kyselin a vlákniny. Snižuje hladinu cholesterolu a působí jako prevence osteoporózy. Podívejme se, jak si avokádo nejlépe připravíme doma.
Jak rozříznout avokádo?
Pomocí menšího nože rozřízneme avokádo kolem dokola. Možná narazíme na pecku – do níale neřežeme. Nožem kolem ní jen projedeme.
Naříznuté avokádo pevně chytneme do dlaní a otočíme obě půlky v protisměru a máme hotovo! V jedné půlce avokáda nám zbyde nepoškozená pecka.
Jak z avokáda odstranit pecku?
Nyní si vezmeme větší nůž – například takový, kterým krájíme maso. Ostří zasekneme do pecky a nožem jemně otočíme. Pecka zůstane napíchnutá na ostří nože a z avokáda ji tak můžeme lehce odstranit.
Jak zabránit zhnědnutí avokáda?
Aby rozpůlené avokádo nezhnědlo, pokapeme ho šťávou citronu. Přebytečnou tekutinu necháme okapat.
Jak vydlabat obsah avokáda?
Nožem odřízneme kousek špičky. Z odříznuté strany podebereme lžící dužinu a jemně ji vyndáme. Pokud je avokádo zralé, podaří se nám ji od slupky oddělit v celku.
Plněné avokádo jako příloha
Avokádo je superpotravina, která blahodárně působí na naše zdraví i krásu. Podívejme se, jak si avokádo nejlépe připravíme doma.
Recept - suroviny a postupVěděli jste, že největší procento antioxidantů se skrývá v pecce, která často končí v koši? A to je velká škoda! V článku Nevyhazujte pecku z avokáda – využijete ji v kuchyni i v kosmetice! najdete tipy, jak využít z pecky to nejlepší.