Hovězí na česneku s jasmínovou rýží si moderátorka a herečka Veronika Hong oblíbila už jako malé děvče. Její tatínek totiž z Vietnamu pochází. I ze zbytků rýže nebo kousku masa si můžete uvařit skvělé jídlo plné chuti a vůně.
Suroviny a postup
- Zadní hovězí
- Rybí omáčka
- Koření pěti vůní
- Ocet
- Česnek
- Jasmínová rýže
Jasmínová rýže je lepivá, a proto velmi oblíbená v celé Asii, protože lze jíst hůlkami. Uvařte jeden díl rýže ve dvou dílech vody nebo můžete použít rýžovar. Maso nakrájíme na tenké plátky, aby se rychle propeklo.
Do mísy přidejte nakrájené maso, rybí omáčku, orientální nebo jiné koření, čajovou lžičku octa a na plátky nakrájený česnek. Promícháme a necháme odležet. Na smažení použijeme sádlo, maso bude mít pak výbornou chuť. Osmahneme naložené maso. Ve Vietnamu se rýže promíchá a nechá pět minut odstát, někdo ji ale vůbec nemíchá.