Voňavá sekaná jako od babičky!

Kdy jste si naposledy dopřáli domácí sekanou? Toto tradiční jídlo si můžete připravit z různých druhů masa a naplnit jej vejcem nebo bylinkami. S bramborovou kaší bude sekaná královnou nedělního oběda! sekana, maso (1) Sekaná se připravuje z mletého masa. Většinou se jedná o více druhový mix, výborně chutná spojení tučnějšího a libovějšího masa. To ale nejsou jediná masa, která se na sekanou dají použít. Skvělá je i sekaná z divočiny nebo drůbežího masa. U drůbežího nebo králičího masa je nutné si dát pozor, protože se jedná o hodně libová masa, a pokud do ní nepřidáte nějaké mastnější ingredience např. slaninu, bude sekaná hodně suchá a nebude dobře držet pohromadě. mlete maso_23146402Výhodou tohoto typu úpravy mas je, že se jedná o velmi variabilní pokrm, každý si ho může zkrátka upravit po svém. A není to jen ve výběru jiných druhů mas, ale dají se různě přidávat i jiné ingredience. Například doprostřed sekané vložíme natvrdo uvařené vejce. Na jaře se skvěle do ní hodí použít mladé kopřivy, ale jinak se dají použít i jiné zelené bylinky, závisí hodně na vaší chuti. Výborné je také kombinovat maso s nastrouhanou cuketou. Pokud budeme chtít svátečnější verzi sekané, je dobré před pečením zabalit do plátků slaniny a dovnitř umístit na kostičky nakrájený sýr a červenou papriku. Ostatně právě náplně mohou klasickou sekanou naprosto ozvláštnit, nejednoduší postup, jak dostaneme náplň do sekané, je rozprostřít ji na potravinářskou folii do cca 1cm tlustého plátu, naklást suroviny a pomocí folie jednoduše zabalit.

Lahodná sekaná jako od babičky

Lahodná sekaná jako od babičky

Kdy jste si naposledy dopřáli domácí sekanou? Toto tradiční jídlo si můžete připravit z různých druhů masa a naplnit jej vejcem nebo...

Recept - suroviny a postup

Zeleninová sekaná

Zeleninová sekaná

Kdy jste si naposledy dopřáli domácí sekanou? Toto tradiční jídlo si můžete připravit z různých druhů masa a naplnit jej vejcem nebo...

Recept - suroviny a postup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*