Připravte si domácí zeleninové chipsy, kterými nadchnete každou návštěvu. Také je možné, že než návštěva přijde, talířek s chipsy bude prázdný. Doporučujeme vyzkoušet i sladší varianty s dýní nebo jablky.
Zeleninové chipsy
Jak to že mě to nenapadlo dříve, budete se ptát sami sebe. Stačí totiž nakrájet oblíbenou zeleninu na tenoučké plátky, upéci v troubě a...
Recept - suroviny a postup
Sladká varianta: Dýňové chipsy po upečení jemně potřete medem, případně pokapejte agávovým sirupem a posypte nastrouhanými ořechy
Jablíčkové
- jablka
- skořice
- vanilka
Jablíčka nakrájíme na tenké plátky. Sušíme v troubě nebo sušičce – v troubě minimálně při teplotě 80 stupňů zhruba 8-10 hodin (nezničí se tak vitaminy), v sušičce je to zhruba 8 hodin. Můžeme jíst samotné, případně posypat vanilkou nebo skořicí.
Usušená jablka můžete dát na špíz a namočit do čokolády.