Francouzské koblížky – les chouquettes

Francouzské koblížky les chouquettes (výslovnost le šuket) upeče i začátečník. Výsledkem jsou vláčné elegantní minidezerty. Když si pohrajete s jejich ozdobením, budou skvělým zákuskem nebo občerstvením na party.

  • přibližně 20 koblížků
  • příprava 10 minut, pečení 15 minut
  • obtížnost I

Suroviny a postup

  • 250 ml vody
  • 100 g másla
  • 5 vajec
  • 150 g mouky
  • 20 g práškového cukru
  • 2 špetky soli
  • cukrové fazolky či jiné ozdoby
  • papír na pečení

francie-les-chouquettesVe vodě rozpusťte máslo, cukr a sůl, odstavte a za stálého míchání přisypávejte mouku, aby vzniklo jemné a vláčné těsto. Přidejte vejce, vymíchejte do hladkého těsta, které má stejnou konzistenci jako bramborová kaše. Naplňte do cukrářského sáčku a na pečící papír tvořte malé koblížky. Posypejte čokoládovými fazolkami a dejte péci na 180°C na čtvrt hodiny. Vyzkoušejte špejlí, jestli jsou koblížky uvnitř propečené, a hned podávejte! Vyzkoušejte také slanou verzi (vynechte cukr a přidejte strouhaný sýr) nebo upečené chouquettes naplňte čokoládovým krémem.

 

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Mezinárodní kuchyně". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!